Herfst

De scholen zijn weer begonnen en sinds het begin van september gaat onze dochter naar de peuterspeelzaal. Het begin van een nieuwe fase. Nu gaat drie keer per week de wekker om daar op tijd te kunnen zijn. De hobby’s zijn ook weer begonnen. Op vrijdag, als peuter naar de peuterspeelzaal gaat, blijft er tijd over voor een op een aandacht met onze babyzoon. Helaas was de Muziek op Schoot groep al vol, dus gaan we voor de zwemles. Dit is gelijk ook heel goed voor de lichamelijke ontwikkeling en spierspanning van onze zoon. Zo verbaasde hij me de eerste les al door te gaan staan!

Bij een tweede kind lopen dingen toch anders. Waar we met onze dochter vanaf drie maanden wekelijks gingen zwemmen en vanaf zes maanden naar Muziek op Schoot gaan ligt dat nu toch iets anders. Niet alleen omdat ik nu drie dagen werk. Maar met twee kinderen op pad gaan is toch een hele uitdaging. Onze peuter is zeer ondernemend en vraagt regelmatig meer aandacht dan onze zoon. Die vind het allemaal wel prima, mits hij op tijd een schone luier krijgt of zijn eten. Zwemmen met twee kinderen, zelfs met bandjes, durf ik dus niet aan. Samen met babyzoon heb ik laatst ook een les droomdans geprobeerd. Heerlijk om zo samen met je kindje toch intensief met je eigen lichaam bezig te zijn. Fysiek stiekem best uitdagend, maar zo’n slapend babytje in een draagzak maakt het een stuk verdraagzamer. Maar met een peuter die alle kanten op gaat stuiteren zal ik er een stuk minder relaxed in zijn. De bezoekjes aan het Mama Café Delft gaan natuurlijk ook gewoon door! Zo konden we hier half september genieten van het babyconcert van Juf Felice en Trio Krul.

De temperaturen doen nog nazomers aan. Echter worden de dagen korter, de natuur verkleurt en de straten worden bezaaid met een kleed aan gekleurde bladeren. Hier in huis zijn we ook bezig om het huis klaar te maken voor de herfst.

Zo zijn we bezig met de kledingkasten. Van zolder zijn de dozen met najaars- / winterkleding gehaald en de luchtige zomerkleding gaat naar boven. Er wordt geïnventariseerd welke kleding nog past of wat toch echt te kort is. Hoeveel kleding er dan nog overblijft en welke aanvulling we nodig hebben. Als begin oktober de kinderbijslag binnen komt kunnen we gelijk de garderobe aanvullen en verder gaan met de jacht naar winterjassen. Aangezien we onze zoon regelmatig in de draagzak dragen en het straks toch kouder wordt heb ik een poging gedaan om beenwarmers te maken van neutrale maillots en lange sokken.

Al een tijdje nam ik me voor om een seizoenstafel te maken. Het grootste probleem / uitdaging was echter de locatie. Leuk om dat bovenop een kast te doen zodat de kinderen er niet bij kunnen, maar ze zien het dan ook niet. De salontafel vond ik ook niet geschikt. Helaas is het ook heel lastig om gaten te boren in de buitenmuren zodat een plank die we kunnen gebruiken voor seizoensdecoratie er ook niet in zit. Maar ik heb de oplossing. Ik heb een houten dienblad gekocht die we hiervoor gebruiken. Vervolgens gelijk los gegaan bij diverse budget winkels om hier elementen voor te kopen. Zo hebben we nu een knuffel egel, die eigenlijk bedoeld was als deurstopper. Decoratie van dennenappels en eikels. Een aantal elektrische kaarsjes kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Geen kleine onderdelen, zodat ook de kleintjes er ook mee mogen spelen.

Tijdens deze inkopen gelijk maar wat mini marshmallows en chocolademelk ingeslagen… De eerste stamppot is al verorberd. Morgen ben ik ook van plan om appelflappen te bakken. Dat zijn echt van die herfstgerechten. Laat de herfst maar komen. Wij hebben er zin in; avondjes op de bank met een kleedje, in de plassen stampen en buiten naar bladeren te zoeken om te drogen en daarna mee te gaan DIY-en. Ik hou van de herfst, het seizoen voor de ultieme huismus.

 
Auteur: Linda
Foto: Photl
Verschijningsdatum: zaterdag 27 september 2014