Mom's Night Out - Alternatieve Kerstkrans

Donderdagavond 21 november was het weer zover, het was tijd voor de Mom's Night Out van het Mama Café Delft. De activiteitencommissie organiseert tijdens een Mom's Night Out afwisselen een creatieve avond en een borrel avond. Deze maand was het weer de beurt om een creatieve avond te verzinnen. En wat hadden we dan beter kunnen doen dan de hulp inschakelen van Marieke Rolloos van Atelier Zeven?

Atelier Zeven is een leuk klein atelier in de binnenstad van Delft. Marieke maakt hier van alles zelf, zoals servies en jurken, en verzorgd ook leuke workshops. Vanuit het Mama Café willen we graag voor een zo groot mogelijke groep toegankelijk zijn, waarbij een zacht prijsje hoort, en Marieke draagt hier graag aan bij. Dit was de tweede keer dat zij speciaal voor het Mama Café Delft een speciale workshop heeft bedacht en samengesteld.

In de sfeer van de naderende feestdagen bedacht zij voor deze avond een workshop 'kerstkrans maken'. En dan niet traditioneel met takjes en kerstballen, maar een alternatieve kerstkrans. Toen we met zijn allen binnenkwamen stonden er al een aantal voorbeelden klaar. Ook stonden de tafels bezaaid met materialen zodat we helemaal ons eigen gang konden gaan. Van mozaïeksteentjes tot Nespresso koffiecupjes, van piepschuimen engelen tot allerhande kralen en glitters. Een heel creatief proces waarbij iedereen helemaal los kon gaan met zijn of haar lievelingsmateriaal, kleur of vormen. Het was fantastisch om te zien dat er net zoveel verschillende kransen ontstonden als dat er deelnemers waren. Er was ook zoveel te kiezen!

Tijdens de workshop wordt er heerlijk erop los gekletst door de moeders, onder genot van thee en kruidnootjes. De eerste plannen voor een volgende creatieve Mom's Night Out heeft Marieke ook al klaarliggen, een leuke romper of t-shirt bedrukken voor onze kids! Wat is het toch fantastisch om voor onze avonden iemand gevonden te hebben die overloopt van de creatieve ideeen, bereid is mee te denken en te helpen de prijs te drukken zodat iedereen deel kan nemen, en ons ook nog eens zo hartelijk verwelkomt in haar eigen huisje en atelier voor deze avonden.

Het was weer een fantastisch Mom's Night Out!!

 

Auteur: Kim
Foto's: Kim, Marieke en Annemarie
Verschijningsdatum: zondag 30 november 2014