Mama Café Delft en lokale ondernemers slaan handen ineen

Mama Café Delft is een jonge organisatie die als doel heeft om op zeer laagdrempelige wijze ouders van jonge kinderen van kennis, ervaring en contacten te voorzien. Binnenkort start het Café een project waarbij lokale ondernemers een ochtend optreden als gastvrouw of –heer tijdens een Mama Café bijeenkomst.

Het Mama Café Delft is een ontmoetingsplek voor (aanstaande) ouders en hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar oud uit Delft en omgeving. Zij kunnen drie ochtenden per maand geheel vrijblijvend samenkomen op de twee locaties die het Mama Café Delft ter beschikking heeft. Tijdens deze Mama Café ochtenden worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor zowel de kinderen als hun ouders. Alle Mama Café ochtenden worden begeleid door een gastvrouw, meestal een betrokken moeder, die de (aanstaande) ouders en hun kinderen welkom heet, er voor zorgt dat ze zich thuis voelen en hen van een drankje en wat lekkers voorziet.
                 
Het Mama Café Delft start binnenkort een project waarbij niet de moeders, maar lokale ondernemers de rol van gastvrouw op zich nemen. Het mama Café heeft hiervoor diverse Delftse ondernemers benaderd, die actief zijn op het gebied zwangerschap, opvoeding, en/of zorg voor ouders en jonge kinderen en inmiddels hebben dertien enthousiaste ondernemers zich hiervoor opgegeven. In het eerste halfjaar van 2015 zullen zij allen één maal de rol van gastvrouw op zich nemen. Hiermee helpen zij het Mama Café en het biedt hen de mogelijkheid om in contact te komen met jonge ouders, te bespreken wat er bij hen leeft aan vragen en hen te informeren over hun eigen gebied van expertise.

Op dinsdagavond 27 januari 2015 wordt de officiële aftrap van het project gegeven. Die avond organiseert het Mama Café Delft een instructieavond voor alle ondernemers die hebben aangeven dat ze het Mama Café Delft willen en kunnen ondersteunen als gastvrouw. Tijdens deze avond worden de ondernemers, onder het genot van een hapje en een drankje, geïnformeerd over de rol van gastvrouw bij Mama Café Delft en kunnen zij aangeven op welke data zij beschikbaar zijn. Tevens krijgen zij een rondleiding op een van de locaties die het Mama Café Delft ter beschikking heeft en waar twee maal per maand de speelochtenden plaats vinden. Ondernemers die zich hiervoor op willen geven kunnen dat nog doen tot maandag 26 januari door contact op te nemen via mamacafedelft@gmail.com.

Het Mama Café Delft heeft inmiddels een grote bekendheid in Delft en omgeving. De organisatie heeft dan ook grote ambities en timmert hard aan de weg om nog professioneler te worden. Naast de speelochtenden organiseert het Mama Café Delft ook Mom’s Night Outs, Family-Day uitjes en diverse workshops. Sinds kort heeft het Mama Café ook een eigen Marktplaats groep op Facebook waar tweedehands spullen als kinderkleding, meubilair voor de kinderkamer en positiekleding worden verkocht. Iedereen die eens een kijkje wil komen nemen is vrij om een mama Café ochtend bij te wonen. Kijk voor meer informatie op de website of de Facebook-pagina van het Mama Café Delft.