PERSBERICHT 3 februari 2015 - Babygebaren; een andere vorm om te communiceren met je kind

Op 11 februari 2015 wordt bij Plukkebol kinderopvang in Delft een workshop babygebaren gegeven, waarbij je kunt leren hoe je met behulp van ondersteunende gebaren met je kindje  kunt communiceren. De gratis workshop wordt georganiseerd door het Mama Café Delft; een jonge organisatie die als doel heeft om op zeer laagdrempelige wijze ouders van jonge kinderen van kennis, ervaring en contacten te voorzien.

Communiceren met kleine kinderen is vaak lastig, vooral wanneer de kleintjes nog niet kunnen praten. De meeste baby’s en dreumesen leren hun eerste woordjes wanneer ze tussen de twaalf en achttien maanden oud zijn, maar al voor die tijd kunnen ze met gebaren veel meer zeggen. Met behulp van babygebaren is het mogelijk om zelfs al met hele jonge kinderen te communiceren. Door bij de communicatie met je kind gebruik te maken van ondersteunende babygebaren kan veel frustratie worden voorkomen. Bovendien is deze manier van communiceren voor zowel ouder als kind erg leuk. 

Als u wilt leren hoe u zelf babygebaren kunt gebruiken, dan bent u van harte welkom op woensdag 11 februari van 09.30 tot 11.30 bij Plukkebol kinderopvang aan de Raamstraat 65 te Delft. De workshop wordt gegeven door Djoeke van Rossum van Bijdehandjes Gebaren. Zij is een ervaren orthopedagoog die  is gespecialiseerd in gebarentaal en zij aangesloten bij Babygebaren Nederland. Het bijwonen van de workshop is gratis. 

Het Mama Café Delft heeft inmiddels een grote bekendheid in Delft en omgeving. De organisatie heeft dan ook grote ambities en timmert hard aan de weg om nog professioneler te worden. De komende maanden organiseert het Mama Café nog vele andere leuke activiteiten. Zo kunnen de ouders op 5 maart een eigen muziekinstrument maken onder leiding van Felice van der Sande, op 8 april is er een knutselworkshop voor de kleintjes en op 11 april wordt, in samenwerking met SE Haaglanden, een sportieve Family-day georganiseerd. Sinds kort heeft het Mama Café ook een eigen marktplaats op internet waar zaken als kinderkleding, meubilair voor de kinderkamer en positiekleding worden verkocht. Iedereen die eens een kijkje wil komen nemen is vrij om een Mama Café ochtend bij te wonen. Kijk voor meer informatie op de website of de Facebook-pagina van het Mama Café.