Mom's Night Out - Muziekinstrumenten maken

Afgelopen 5 maart stond er weer een leuke creatieve Mom's Night Out op de agenda van het Mama Café: Een workshop zelf muziekinstrumentjes maken, gegeven door Felice van der Sande van Muziek op Schoot Delft en Stichting Muziek met het Jonge Kind.

De voorbereidingen begonnen dit keer al weken eerder. Om de avond kosteloos te kunnen aanbieden waren alle deelnemende moeders opgeroepen om in en om het huis op zoek te gaan naar materiaal om te kunnen gebruiken: elastieken, takjes hout, steentjes, kraaltjes, knoopjes, tape, lijm, lege doosjes, plastic bakjes, bordjes, pringle bussen en ga zo maar door. Hoe mooi is dat: een muziekinstrument maken van voornamelijk afvalmateriaal?! Via de evenement pagina van Facebook hielden de moeders elkaar op de hoogte van de verzamelingen materiaal die op deze manier werden aangelegd. Men werd met de dag creatiever, mede dankzij de tips die Felice bleef geven wat je zoal allemaal kunt gebruiken. In de loop van de dagen ontstond het idee: "wat gooien we toch een hoop prachtige spullen weg als je even niet oplet!".


Op de avond zelf kwamen alle moeders met grote boodschappentassen aan. We hadden allemaal goed ons best gedaan. Ook Felice zelf en Plukkebol kinderopvang - de locatie waar we de workshop konden organiseren - hadden goed hun best gedaan om ons van allemaal gemakken en materiaal te voorzien. We werden overspoeld met inspiratie. Een gitaar van een lege kartonnen doos en wat elastiekjes, een trommel van een oude bloempot en wat steentjes, een tamboerijn van een spiraal en wat schelpen, mogelijkheden ten overvloed. Dat was nog moeilijk kiezen. Een harpje maken van een kledinghanger behoorde ook tot de mogelijkheden. Wanneer je hier echte snaren voor wilde gebruiken betekende dit wel wat extra kosten, maar dan heb je ook wel een echt instrument wat je helemaal zelf kan stemmen. Deze optie werd door velen gekozen. In de loop van de avond ontstonden er dan ook een hoop kledinghanger harpjes. Uit alle overige fabricaten bleek echter ook dat je ook prima zonder snaren met alleen maar afvalmateriaal prachtige instrumenten kunt maken.


Al met al leverde de avond een hoop inspiratie op. We gingen niet alleen naar huis met mooie instrumenten, maar ook met allerlei ideeen om hier thuis zelf mee door te gaan. Ideeen om voor je kind iets moois te maken en ideeen om samen met je kind mee aan de slag te gaan.

Felice van der Sande & Plukkebol Kinderopvang: ontzettend bedankt! Dankzij jullie hebben we weer een fantastische avond gehad!
Auteur: Kim
Foto: Kim
Verschijningsdatum: 16 maart 2015