Mama Café Moederdag afterparty

"Moederdag: De dag waarop kinderen hun moeder eren". Dit is een zeer ingekorte beschrijving van hetgeen wat ik vond op internet. Dit eren doen de kinderen vaak met een al ver van te voren zelfgemaakt kado op school of de op opvang, met een ontbijt op bed of met een kado waaraan de partner financieel heeft bijgedragen. Uiteraard heb ik ook van dit alles mogen genieten op die tweede zondag in Mei. Niets verrassends daar dus hoor ik je denken.

Maar toen was daar nog woensdag de 13de tijdens het Mama Café. Een heuse Moederdag Afterparty was er georganiseerd. Aan zowel de innerlijke als uiterlijke moeder was gedacht; een lekker stukje taart, een knutselactiviteit voor de kinderen, een workshop handmassage door Annette van Centrum Ixchel en je kon make-up advies krijgen van Naomi Reisner. En als alles was gedaan kreeg je ook nog een goodie bag van kadowinkel Blizz mee naar huis. Ik had die ochtend een vriendin meegenomen zodat we samen van dit alles konden gaan genieten. 
Workshop handmassage
Make-up advies van Naomi Reisner
Achteraf denk ik dan aan wat ik nu het mooiste vond wat ik heb gekregen rondom Moederdag. En ik kan maar tot één conclusie komen en dat is; TIJD. De tijd waarin ik moeder mag zijn van mijn zoon is mij het meeste waard op deze wereld. Het klinkt wellicht ontzettend cliché maar dat maakt het absoluut niet minder waar. De aanloop naar het moederschap is voor mij een hele lange weg geweest. Er waren momenten bij dat ik het moeilijk vond om moeders te zien met hun kinderen. Maar nu ik zelf moeder ben weet ik maar al te goed dat het moederschap niet altijd rozengeur en maneschijn is. En eigenlijk weten alle moeders dat wel. Een verzetje is daarom altijd welkom.

Dit is ook de reden dat de afterparty goed geslaagd was. Iedereen die eraan heeft meegeholpen heeft de TIJD genomen om (andere) moeders deze ochtend in het zonnetje te zetten. Ik hoop dat iedere moeder deze ochtend even de tijd heeft kunnen nemen voor zichzelf om er vervolgens weer een jaar tegenaan te kunnen. Als je voordat het jaar om is al toe bent aan tijd waarbij je kind(eren) heerlijk samen kunnen spelen en jij in gesprek kunt gaan met andere moeders is er binnenkort weer een nieuw Mama Café.
Mama Tamara
Auteur: Tamara
Foto's: Nathalie
Verschijningsdatum: 31 mei 2015