PERSBERICHT - Samenwerking bibliotheek DOK Delft en Stichting Mama Café Delft

Vanaf februari is het Mama Café Delft elke derde donderdagochtend van de maand te vinden in bibliotheek DOK in het centrum van Delft aan het Vesteplein 100. Van 10 tot 12 uur kunnen ouders en hun kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar terecht bij het Mama Café in de pop-up ruimte van DOK op de eerste verdieping.  Om deze mooie samenwerking te vieren komt Tamara de Bel van Studio Springboon langs tijdens de allereerste speelochtend bij DOK op 18 februari. Zij verzorgt dan een voorlees- & knutselactiviteit voor de kinderen!

Het Mama Café Delft is een ontmoetingsplek voor ouders en kinderen. Een mooie gelegenheid voor ouders om met elkaar in contact te komen, ervaringen uit te wisselen en gezellig bij te kletsen terwijl de kinderen vrijuit met elkaar kunnen spelen in een veilige omgeving. Entree voor de speelochtend, en de activiteit van Studio Springboon, is gratis. Coffee-Star, dé koffiebar in DOK, verzorgt kosteloos bananenbroodjes voor de kinderen. Verdere consumpties de Coffee-Star zijn wel op eigen rekening. De naam Mama Café is enigszins misleidend, want ook papa’s, grootouders en aanstaande ouders zijn natuurlijk van harte welkom!


Bibliotheek DOK Delft
DOK Delft is als een van de meest vooruitstrevende bibliotheken van Nederland en centrum voor taal- en cultuureducatie, een openbare, herkenbare en laagdrempelige voorziening. DOK Delft wil bijdragen aan een leerrijke omgeving: zowel thuis en op school als in de vestigingen. Dit met het doel om kinderen optimaal te stimuleren in hun ontwikkeling en hen te motiveren op een plezierige manier met lezen en creativiteit bezig te zijn.

Speelgoed gezocht
Voor de speelochtenden op onze nieuwe locatie bij DOK Delft zijn wij op zoek naar baby- en peuterspeelgoed. Heb jij rammelaars, boekjes, puzzels, blokken, of ander leuk speelgoed dat in goede staat verkeert en wil jij dat aan het Mama Café doneren? Stuur dan een bericht maar mcdcoordinator@gmail.com. Vanuit hygiënisch oogpunt zijn we op zoek naar houten en plastic speelgoed. Pluche, knuffels en zachte speelgoed ontvangen we liever niet.

Gastvrouwen gezocht

Mama Café Delft is op zoek naar betrokken gastvrouwen die regelmatig onze speelgroepen in goede banen willen leiden. Vind je het leuk om met ouders en hun jonge kinderen om te gaan? Zorg jij er altijd voor dat het jouw gasten aan niets ontbreekt? Wil je deel uitmaken van een team van enthousiaste vrijwilligers? Dan zoeken we jou! Neem een kijkje op onze website www.mamacafedelft.nl voor meer informatie of mail naar mcdcoordinator@gmail.com.

N.B.: Met de komst van de donderdagbijeenkomsten komen de woensdagbijeenkomsten bij Plukkebol Kinderopvang te vervallen. We nemen hiermee echter geen afscheid van Plukkebol als locatie van het Mama Café Delft. Wij zullen elke eerste zaterdag van de maand op deze mooie locatie van 10.30 - 12.30 uur bijeenkomen.