Gezonde snack voor kinderen

Een gezonde snack kan helpen om het energieniveau van kinderen op peil te houden, vooral tussen de maaltijden door. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het dieet van een kind en kunnen 2 tot 3 keer per dag worden aangeboden, afhankelijk van de leeftijd, eetlust, activiteitenniveau en voedingsbehoeften van uw kind.

Fruit en groenten
Tussendoortjes zijn een goed moment om meer voedingsstoffen zoals fruit en groenten, die vitaminen en mineralen leveren en weinig calorie├źn bevatten, te eten. Combineer ze met zuivelproducten of zuivelvervangers, magere eiwitten, volle granen of granen om meer vullende snacks te maken.

Kaasstengels
Of je nu kiest voor een traditionele kaasstick of een kleinere snackversie van bedrijven als Roth, Sargento en Arla, deze zijn een goede optie voor kinderen omdat ze calcium en vitamine D en eiwitten leveren.

Crackers en noten
Voor kinderen is een volkoren cracker in combinatie met noten en zaden een ideaal tussendoortje omdat ze veel vezels, eiwitten en plantaardige vetten leveren. Zoek naar crackers die gemaakt zijn met ingredi├źnten als bruine rijst, haver, tarwe- of gerstemeel en niet vol zitten met zout of geraffineerde suiker.

Yoghurt Sundaes
Een Griekse yoghurt sundae bar is een andere gemakkelijke gezonde snack voor kinderen omdat ze vol zitten met eiwitten, voedingsstoffen en geweldig smaken. Ze kunnen warm of koud geserveerd worden en zijn een perfecte traktatie om te serveren als je iets zoeters nodig hebt dan fruit of groenten.

Geroosterde kikkererwten
Kikkererwten zijn een voedzame vegetarische eiwitbron en een uitstekende bron van ijzer. Ze zijn ook een goede bron van vezels, kalium en vitamine B6.

Scroll to Top